תפריט

מהן האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים?

במהלך השירות הצבאי החיילים נדרשים להתמודד עם לא מעט לחץ ועומסים, פיזיים ומנטליים כאחד, הגורמים להם פציעות בדרגות חומרה משתנות. אחת התקופות בהן פציעות אלו הופכות לנפוצות במיוחד היא במהלך האימונים הצבאיים. במידה ובמקרים כאלה, כדאי לדעת ולהכיר מהן האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים

 

פציעות נפוצות באימונים צבאיים

אימונים צבאיים הם חלק מרכזי בשגרת השירות הצבאי של החיילים, במטרה לשמור על כושר וכשירות מבצעית. מטבע הדברים, האימונים הצבאיים הם מאתגרים, מתישים ומפרכים ופעמים רבות, מסתיימים בפציעות שונות כדוגמת:

 

פציעות שרירים

פציעות שרירים הן בין הפציעות השכיחות ביותר באימונים צבאיים והן כוללות נקעים, שברים ומתיחות. פציעות אלו נגרמות לרוב כתוצאה מעומס וביצוע פעולות גופניות בצורה לא נכונה.

 

תאונת דרכים

נהיגה בכלים מבצעיים מהווה חלק משגרת האימונים הצבאיים ובדומה לחיים האזרחיים, גם באימונים צבאיים ניתן למנות מקרים לא מעטים של פציעות כתוצאה מתאונת דרכים.

 

חבלה

נפילה, מכות יבשות והחלקה, הן רק חלק מהתאונות העלולות להתרחש במהלך האימונים הצבאיים ולגרום לחבלות שונות, החל מחבלות יבשות ועד לחבלות היכולות להתפתח לבעיות שונות (כונדרומלציה לדוגמה) ולהצריך פנייה לקבלת טיפול רפואי.

 

פציעות צבאיות והכרה בנכות

פציעות צבאיות שנגרמו במהלך האימונים ובכלל, יכולות בהחלט להתפתח לפציעות חמורות ולהותיר את החיילים הפצועים עם דרגות נכות שונות. כדאי לדעת, כי להכרה בנכות בשל פציעות באימונים צבאיים קיימת משנה חשיבות, הן כאמצעי מסייע בהתמודדות עם המצב והן מבחינת מגוון הזכויות וההטבות המגיעות לאוכלוסיית נכי צה"ל ולכן, חשוב לפעול בהתאם ולפנות לשירותיו של עו"ד המתמחה בתחום ייצוג נכי צה"ל.

 

האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים

חיילים שנפצעו באימונים צבאיים מוצאים את עצמם לפתע נאלצים להתמודד עם בירוקרטיה מתישה ומסורבלת בכדי לממש את הזכויות המגיעות להם. זאת מלבד ההתמודדות המאתגרת בפני עצמה עם תוצאות הפציעה והנכות שנגרמה להם. לפיכך, פעמים רבות עליהם להסתייע בשירותיו של עו"ד משרד הביטחון, שיכוון וילווה אותם לאורך כל התהליך ויפרוס בפניהם את האפשרויות המשפטיות הרלוונטיות למצבם:

 

שחרור מצה"ל

לכל חייל יש פרופיל צבאי שנקבע לו במהלך הליך הגיוס בצו ראשון, פרופיל הקובע את כשירותו וכושרו הגופני. ככל ובעקבות פציעה באימונים צבאיים חל שינוי מהותי במצבו הרפואי וביכולת התפקוד של החייל, הרי שהוא יוכל להגיש בקשה מסודרת להורדת פרופיל צבאי וככל ויקבל פרופיל צבאי נמוך, הרי שייתכן והוא יקבל שחרור מהצבא.

 

תביעת פיצויים

חיילים שעברו פציעה באימונים צבאיים יכולים להגיש תביעה אל משרד הביטחון ולדרוש פיצויים בהתאם. בכדי למקסם את סיכויי הצלחת התביעה חשוב להוכיח את הקשר הסיבתי שבין הפציעה שנגרמה לכם לבין השירות הצבאי והאימון בו הייתם וכמובן, להיעזר בשירותיו של עורך דין מומחה בתחום – עו"ד יעקב אמיר.

גובה הפיצויים שניתן לקבל בגין פציעה באימונים בצבא נקבע על פי אחוזי הנכות הרפואית שנקבעים על ידי הוועדה הרפואית של משרד הביטחון, כשאחוזי נכות בשיעורים של 10% – 19% יזכו אתכם בפיצוי חד פעמי בסכומים הנעים בין 60,000 ₪ ל – 225,000 ₪ ואחוזי נכות בשיעורים גבוהים יותר, יזכו אתכם בקצבת נכות חודשית קבועה.

 

3 פעולות שחשוב לבצע לאחר פציעה באימונים צבאיים

פציעה באימונים בצבא היא רגע מטלטל וכאוב, כך שלחייל שנפצע כמעט ואין זמן לחשוב מה עליו לעשות וכיצד עליו לפעול ברגעים הראשונים שלאחר הפציעה. יחד עם זאת, דווקא הרגעים הראשונים שלאחר הפציעה הם הרגעים המהותיים ביותר להמשך תהליך התביעה ולכן, חשוב להקפיד על מספר פעולות:

 

תיעוד נסיבות הפציעה

בשלב הראשון, חשוב לדאוג לתיעוד מלא ומפורט של נסיבות הפציעה. תיעוד זה צריך לכלול את תאריך האירוע, מיקום האירוע, סוג האימון הצבאי, כיצד בדיוק התרחשה הפציעה ומי היו הנוכחים באירוע. ככלל, תיעוד נסיבות האירוע במקרים של תאונות צבאיות צריך להתבצע באמצעות דו"ח פציעה, אותו צריך למלא המפקד הישיר של החייל שנפצע.

 

תיעוד רפואי

חייל שנפצע מתפנה לרוב לקבלת טיפול רפואי ובין אם התפנה באמבולנס ובין אם באופן עצמאי, חשוב לשמור על התיעוד הרפואי מרגע קבלתכם למוסד הרפואי אליו פניתם לקבלת טיפול.

 

שמירת כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים

במהלך הליך הטיפול בפציעה וכן ברגעי השיקום שלאחר מכן, חשוב לשמור את כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, הנוגעים לתוכניות טיפול, שיפור / נסיגה במצבכם הרפואי, תרופות וטיפולים שנטלתם ועוד.

 

פציעה באימונים צבאיים – מהי הדרך המומלצת למיצוי ההליכים המשפטיים?

תהליך תביעת משרד הביטחון לקבלת פיצויים בגין פציעות במהלך אימונים צבאיים הוא תהליך בירוקרטי ומאתגר, הסוחט עד תום את כוחותיו של החייל הפצוע. כדאי לדעת כי להתמודד לבד מול המערכת הצבאית זוהי אפשרות לא מומלצת במיוחד ולכן, לפני שמגישים תביעת פיצויים למשרד הביטחון, חשוב לפנות לייעוץ מקדים עם עורך דין מומחה בתחום דיני הצבא.

באמצעות עורך דין צבאי תוכלו להבין האם אכן קיימת עילת תביעה נגד הצבא ומהן האפשרויות המשפטיות המומלצות ביותר למקרה שלכם. עו"ד צבאי יסייע לכם להוכיח את הקשר הסיבתי שבין הפציעה לבין האימונים הצבאיים, כך שתוכלו לבסס עילת תביעה מוצקה ולמקסם את פוטנציאל הצלחת התביעה שלכם.

למשרדנו, משרד עו"ד גרינברג ושות', ניסיון רב בתחום התביעות הצבאיות בכלל וייצוג נכי צה"ל בפרט, כך שככל וחוויתם פציעה במהלך האימונים הצבאיים, נשמח שתיצרו עימנו קשר לבדוק מהי הדרך המומלצת והיעילה ביותר למימוש הזכויות המגיעות לכם.

 

שאלות ותשובות בנושא מהן האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים?

פציעות ותאונות הן לצערנו תופעות שכיחות למדי בשגרת השירות הצבאי בכלל ובעת אימונים צבאיים בפרט, אז החיילים נדרשים להתמודד עם לחץ ועומס רב. בין הפציעות השכיחות ביותר באימונים צבאיים ניתן למנות את פציעות השרירים הנגרמות מעומס וביצוע פעולות לא נכות; תאונות דרכים; וחבלות מסוגים שונים.

חיילים שנפצעו באימונים צבאיים נאלצים להתמודד הן עם הפציעה עצמה והן עם מערכת בירוקרטית מאתגרת ולכן, חשוב להכיר ולדעת מראש מהן שתי  האפשרויות המשפטיות העומדות בפני חיילים שנפצעו באימונים צבאיים: האחת, הורדת הפרופיל הצבאי וקבלת שחרור מהצבא; והשנייה, הגשת תביעה לפיצויים ממשרד הביטחון (פיצויים הנקבעים בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו לחייל שנפצע על ידי הוועדה הרפואית).

הרגעים הראשונים שלאחר הפציעה במסגרת אימונים בצבא הם הרגעים המשמעותיים ביותר להמשך הליך מימוש הזכויות המגיעות לחייל שנפצע ולכן, ברגעים אלו חשוב להקפיד על תיעוד מלא ומפורט של נסיבות הפציעה (לרבות באמצעות דו"ח פציעה אותו צריך למלא מפקדו הישיר של החייל שנפצע), תיעוד רפואי מהמוסד הרפואי אליו החייל התפנה וכן, שמירת כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים.

על מנת להתמודד בצורה יעילה ומהירה עם ההליכים הבירוקרטיים והמתישים בדרך למימוש הזכויות המגיעות לחיילים שנפצעו במהלך אימונים צבאיים, מומלץ לפנות בהקדם לשירותיו של עורך דין צבאי מומחה בתחום, שיבחן לעומק את פרטי המקרה שלכם, האם אכן קיימת עילת תביעה ומהי הדרך הטובה והמהירה ביותר לקבלת מלוא הפיצויים המגיעים לכם.

מהן האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים?
מהן האפשרויות המשפטיות לחיילים שנפצעו באימונים צבאיים?
תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>