תפריט

פוסט טראומה מהצבא תסמינים

השירות הצבאי המאתגר, מביא לא מעט חיילים להתמודד עם אירועים ומראות קשים, שמתפתחים לעיתים לכדי הפרעת פוסט טראומה, המשפיעה על בריאותו הנפשית של החייל וכן על שגרת חייו. זיהוי מוקדם של פוסט טראומה מהצבא תסמינים יכול בהחלט להקל על ההתמודדות עם המצב ואף לסייע במיצוי הזכויות המגיעות לחייל והנה לפניכם כל המידע החשוב בנושא

 

מהי פוסט טראומה?

פוסט טראומה היא הפרעה נפשית, המוכרת גם בשם הפרעת דחק פוסט טראומטית והיא מתפתחת אצל אנשים שחוו אירועים מטלטלים בחייהם. פוסט טראומה יכולה להופיע הן בסמוך למועד התרחשות האירוע הטראומטי והן לאחר שחלף זמן רב מהתרחשותו, כשלגבי המקרה האחרון, הופעת התסמונת מתרחשת לרוב בעקבות טריגר כלשהו שהצית את הזיכרון של האדם מהאירוע (רעש, ריח, מראה מסוים וכדומה).

כך או כך, הפרעת פוסט טראומה משפיעה על חייו של הסובל ממנה במגוון מישורים, הן במישור האישי – רגשי והן במישור ההתנהלות היום – יומית והיכולת לקיים חיים שגרתיים; כמו גם על הסביבה הקרובה אליו, הנאלצת להתמודד לפתע עם אדם שונה לגמרי לעומת מה שהכירו.

 

פוסט טראומה מהצבא – כיצד היא נגרמת?

פוסט טראומה נוטה להופיע כאמור בעקבות התרחשותם של אירועים קשים ומטלטלים בחייו של האדם, אירועים שלצערנו הפכו לחלק משגרת החיים במסגרת השירות הצבאי ובעיקר בקרב חיילים שהשתתפו בשדות הקרב, הרגישו סכנת מוות, נחשפו למראות קשים וחוו תחושות של פחד עמוק.

מלבד שדה הקרב, פוסט טראומה מהצבא יכולה להופיע כתוצאה ממגוון אירועים, כמו למשל פעילות מבצעית, לחץ מתמשך כתוצאה מהשגרה הצבאית השוחקת, תקיפה מינית בצבא ומקרים נוספים, לגביהם כדאי להתייעץ עם עו"ד יעקב אמיר, מומחה בתחום ייצוג נכי צה"ל ותביעות משרד הביטחון בגין הפרעת דחק פוסט טראומטית מהצבא.

 

פוסט טראומה מהצבא תסמינים

פוסט טראומה מהצבא יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון תסמינים ובין הבולטים מביניהם נמצאים:

  • "פלאשבקים" המעוררים את האדם לחוות מחדש את האירועים
  • חרדה משמעותית
  • דפיקות לב מואצות והזעה מוגברת
  • שינויים אישיותיים – הסתגרות, עצבנות, חוסר שקט, קשיי ריכוז ועוד
  • קשיים בשינה

 

מהן הזכויות המגיעות לחיילים שחוו פוסט טראומה מהצבא?

שחרור מהצבא

פוסט טראומה מהצבא היא הפרעה נפשית העלולה להשפיע על יכולת התפקוד של החייל ובמקרים בהם מצבו הנפשי של החייל הסובל מהפרעה זו אינו מאפשר לו להמשיך ולשרת בצבא, הרי שהוא יוכל לפנות לשירותיו של עו"ד משרד הביטחון ולהגיש בקשה לשחרור משירות על רקע נפשי.

 

תביעה נגד משרד הביטחון

בדומה לתביעות אחרות בגין נזקים ופציעות שנגרמו לכם במהלך הצבא, גם במקרה של הפרעת דחק פוסט טראומטית מהצבא ניתן יהיה להגיש תביעה נגד משרד הביטחון במטרה שיכירו בכם כנכי צה"ל, הכרה היכולה לזכות אתכם בקצבאות חודשיות, פיצויים חד פעמיים וכן שורת הטבות משמעותיות, כמו הנחה בארנונה, טיפולי שיניים, השתתפות בשכר לימוד ועוד.

 

מהם התנאים הנדרשים להכרה בפוסט טראומה כנכות?

תביעה נגד משרד הביטחון להכרה כנכה צה"ל בגין פוסט טראומה היא תהליך בירוקרטי ארוך ומסורבל, כך שלפני שמגישים את התביעה מומלץ לבדוק עם עו"ד מומחה בתחום דיני הצבא כי אכן קיימת עילת תביעה, הצריכה להתבסס על התנאים המצטברים הבאים:

  1. הפרעת הדחק הפוסט טראומטית מאובחנת על ידי רופא מומחה בתחום
  2. קיים קשר סיבתי בין הפרעת הדחק הפוסט טראומטית לבין האירוע הטראומטי שהתרחש במהלך השירות הצבאי

 

כיצד מגישים תביעה נגד משרד הביטחון בגין פוסט טראומה מהצבא?

את התביעה נגד משרד הביטחון בגין פוסט טראומה מהצבא יש להגיש לאגף שיקום נכים, הבודק היטב את מסמכי התביעה והמסמכים הרפואיים הנלווים. ככל וקצין התגמולים במשרד הביטחון החליט כי קיימת עילת תביעה ואכן מדובר במקרה של פוסט טראומה מהצבא, הרי שהתובע יקבל זימון להתייצב בפני הוועדה הרפואית, שתוצאותיה יקבעו את אחוזי הנכות המגיעים לכם בגין התסמונת הפוסט טראומטית.

ככלל, דרגת הנכות שהוועדה הרפואית קובעת בגין פוסט טראומה מהצבא נעה בין 5% ועד 100%, כשדרגות נכות בשיעור של עד 20% מבטאות את השפעת התסמונת על כושר תפקוד בלבד ואילו אחוזי נכות גבוהים יותר, מבטאים הגבלות של ממש בתפקוד ובשל כך, גם מזכות את התובע בקצבת נכות קבועה בסכומים היכולים לנוע בין 950 ₪ לחודש ועד לכמה אלפי שקלים בחודש.

 

תביעת נכות בגין פוסט טראומה מהצבא – תקופת התיישנות

את תביעת הנכות בגין פוסט טראומה מהצבא מומלץ להגיש מוקדם ככל האפשר ובסמוך למועד התפרצות התסמונת, הן בגלל הקושי באיסוף החומרים והראיות הרלוונטיות לאחר שעבר פרק זמן ממועד האירוע והן בשל תקופת ההתיישנות הקיימת לתביעה זו, תקופה העומדת על פרק זמן של 3 שנים מיום השחרור.

 

כיצד ניתן לפעול במקרים בהם הוועדה הרפואית קבעה אחוזי נכות לא מספקים?

ככל ובקשתכם להכרה בנכות בגין פוסט טראומה מהצבא נדחתה או שנקבעו לכם אחוזי נכות בשיעור לא מספק בוועדה הרפואית, הרי שניתן לערער על ההחלטה, כשאת הערעור יש להגיש לוועדת הערעורים בבית המשפט השלום או לוועדה הרפואית העליונה במקרים של ערעור על גובה אחוזי הנכות וזאת תוך פרק זמן של 30 ימים ממועד קבלת ההחלטה המקורית בעניינכם.

 

כיצד ניתן לממש את הזכויות המגיעות לחיילים בגין פוסט טראומה מהצבא?

על מנת לממש את הזכויות המגיעות לכם בגין פוסט טראומה מהצבא, מומלץ לפנות בהקדם למשרד עו"ד מקצועי ומנוסה בתחום, שיכוון וילווה אתכם לאורך כל התהליך, החל משלב בחינת המקרה שלכם וביסוס עילת התביעה, דרך הגשה נכונה ומסודרת של התביעה ועד לקבלת מלוא הפיצויים המגיעים לכם.

למשרדנו, משרד עו"ד גרינברג ושות', שנות ניסיון רבות בתחום מימוש זכויות רפואיות של נכי צה"ל ובמסגרת אחוזי ההצלחה הגבוהים והפיצויים הנכבדים שהשגנו ללקוחותינו לאורך השנים. צרו עימנו קשר ונשמח להעניק גם לכם שירות מקצועי וליווי משפטי לאורך כל התהליך.

 

שאלות ותשובות בנושא פוסט טראומה מהצבא תסמינים

תסמונת פוסט טראומה היא הפרעה נפשית, המופיעה אצל אנשים שחוו אירועים טראומטיים ומסכני חיים. כך, המסגרת הצבאית היא אחד הטריגרים להופעתה של תסמונת פוסט טראומה, כשבין הגורמים העיקריים המשפיעים על הופעתה התסמונת נמצאים – תנאי השירות המלחיצים והמאתגרים וכן אירועים כמו פעילות מבצעית, השתתפות בלחימה וחשיפה למראות קשים.

התסמינים של פוסט טראומה מהצבא משתנים בין אדם לאדם ותלויים במאפיינים אישיים ופיזיולוגיים וכן בתפיסתו האישית של האדם שעבר את האירוע. בין התסמינים הבולטים שניתן למנות במקרים של פוסט טראומה מהצבא נמצאים – "פלאשבקים" מהאירוע הטראומטי, חרדה משמעותית, דפיקות לב מואצות והזעה מוגברת וכן שינויים התנהגותיים, כמו הסתגרות, עצבנות, קשיי ריכוז ועוד.

חיילים הסובלים מפוסט טראומה בעקבות שירותם הצבאי, יכולים לקבל פיצויים חד פעמיים, קצבאות חודשיות קבועות וכן שורת הטבות שונות המגיעות לאוכלוסיית נכי צה"ל. על מנת שיכירו בתסמונת הפוסט טראומה ממנה אתם סובלים כנכות, יש להגיש תביעה מסודרת אל אגף השיקום במשרד הביטחון ולהוכיח כי אכן מדובר בפוסט טראומה ואת ההקשר הסיבתי בינה לבין השירות הצבאי.

תהליך התביעה ומימוש הזכויות המגיעות לחיילים הסובלים מפוסט טראומה מהצבא הוא תהליך בירוקרטי, מתיש ומסורבל ובכדי למקסם את סיכויי הצלחת התביעה שלכם ולקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לכם, מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד מקצועי ומנוסה בתחום המשט ותביעות משהב"ט.

פוסט טראומה מהצבא תסמינים
פוסט טראומה מהצבא תסמינים
תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>