תפריט

האם כדאי לשכור עו"ד לייצוג בתביעה מול משרד הביטחון? ואם כן, איך לבחור אותו?

בכדי להגיש תביעה לפי חוק הנכים, עליך לפנות לקצין התגמולים ביחידה לתביעות וקביעת זכאות במשרד הביטחון. תהליך זה מהווה תהליך משפטי מורכב, ולכן מומלץ להגיש את התביעה באמצעות ייעוץ משפטי מיומן בתחום הזה, זאת על מנת למנוע טעויות ונזקים לא רצויים.

במאמר הבא נסביר האם כדאי לשכור עו"ד לייצוג בתביעה מול משרד הביטחון? ואם כן , איך לבחור בו?

 

תביעה בגין חבלה ותביעה בגין מחלה

התביעות נחלקות לשתי קטגוריות: חבלות ומחלות, ולכל קטגוריה יש טופס תביעה ספציפי הייעודי לה. במקרה ומדובר בתביעה בגין חבלה עם דוח פציעה חתום כדין בארבעת חלקיו (החייל, המפקד, הרופא ומפקד היחידה) וישנם מסמכים רפואיים מיום החבלה או בסמוך לה, המתארים את נסיבות החבלה – הנושא פשוט יותר.

במקרים כאלה, לרוב, תהיה הכרה עקרונית מצד קצין התגמולים, ותופנו לשלב השני של וועדה רפואית להערכת נכותכם. אם אין ברשותכם דוח פציעה חתום כדין או מסמכים רפואיים מיום החבלה או בסמוך לה, ההליך יהפוך מורכב יותר.

יתכן ותדרשו לבצע בדיקת מומחה רפואי מטעם משרד הביטחון ואפילו עוד לפני הוועדה רפואית. אם הגעתם לשלב של הוועדה הרפואית, יש לדעת כיצד להציג את בעייתכם כראוי, על מנת לזכות באחוזי הנכות המתאימים. מוזמנים לקרוא את המאמר המתייחס לקביעת אחוזי נכות ע"י הוועדה הרפואית.

המקרה השני הוא תביעות בגין מחלה. במקרים אלו, התהליך הוא הרבה יותר מורכב, ונדרש להוכיח שהמחלה נגרמה או הוחמרה בזמן השירות ובשל תנאי השירות או אי-מתן טיפול רפואי הולם ובזמן. לצורך כך, עשוי להיות נדרש ייעוץ עם מומחים רפואיים מתאימים ובדיקה של הספרות הרפואית הנדרשת בנושא המחלה הספציפית.

בין אם מדובר בתביעה של חבלה ובין אם מדובר במחלה, עורך דין יכול לשמש ככלי נחוץ לתהליך ולבסס היטב את התשתית העובדתית, משפטית ורפואית של התביעה. במקרה שבו התביעה לא מבוצעת כראוי מבחינה עובדתית ומשפטית, קשה במיוחד לבצע שינויים עובדתיים בשלב הערעור. חוות דעת רפואית שתוגש בשלב הערעור, במידה ומבוססת על עובדות, יידחה. לכן, יש חשיבות נרחבת לליווי משפטי על ידי עורך דין מומחה בתחום תביעות נגד משרד הביטחון, מהשלב הראשוני של התביעה ועד שלבי הערעור.


האם כדאי לשכור עו"ד לייצוג בתביעה מול משרד הביטחון? ואיך לבחור עו"ד לייצוג בתביעה נגד משרד הביטחון או בוועדה רפואית?

עם המספר הגדול של עורכי דין בישראל, שכל אחד מהם מתמקד בתחומים שונים, הקריאה לבחור את העורך הדין המתאים לצרכיכם עשויה להיות אתגרית. חיפוש באינטרנט לעורך דין מתאים עשוי להיות מסובך ולא לתת תשובה ברורה. גם התייעצות עם חברים ברשתות חברתיות עשויה לספק המלצות שונות ולא לסייע בקבלת החלטה סופית. לכן, כדי להגיע להחלטה מושכלת בתהליך שעשוי להשפיע באופן גורלי עליכם, ערכנו מספר עצות שימושיות שיעזרו לכם לבחור את העורך הדין המתאים ביותר:

  1. בחרו עורך דין שעוסק בעיקר בתחום אחד בו אתם זקוקים לשירות. כאשר עורך הדין עוסק בכמה וכמה תחומים, ישנה אפשרות שהמקצועיות שלו בתחום הספציפי שתצטרכו – תרד.
  2. בחרו עורך דין עם ותק של 15 שנה לפחות. יסלחו לנו עורכי הדין הצעירים אך אין מה לעשות, הניסיון עושה את ההבדל.
  3. וודאו שהטיפול בתיק שלכם יעשה באופן אישי על ידי עורך הדין עצמו, ולא על ידי מתמחה או עו"ד זוטר. זה חשוב גם בהקשר של הופעות בדיונים בבית המשפט ובוועדה הרפואית. ישנם משרדים גדולים שבהם עורך הדין הוותיק אינו עוסק יותר בתיקים, ותיק שלכם עשוי להיות מטופל על ידי עורך דין צעיר וחסר ניסיון, או אפילו להיעבר ממערך למערך, מה שיכול לגרום לאי בהירות מי מטפל בתיקכם.
  4. בחרו במשרד בוטיק וקטן. זה יאפשר לכם לקבל יחס אישי ומהיר, משהו שלא תמצאו במשרד גדול עם עשרות עורכי דין, שבו עשויים להיות קשיים ליצירת קשר ישיר ומיידי עם העורך הדין שלכם.
  5. אל תהססו לבקש מספרי טלפון של לקוחות המשרד ולהתייעץ איתם. אמנם ישנו חיסיון לפרטיות לקוח ולכן יש לקחת בחשבון שהמידע הוא פרטי, אך יש לקוחות מרוצים כהרגלם שישמחו לשתף אתכם בחוויותיהם החיוביות עם עורך הדין. הם עשויים אף לוותר על חיסיונם כדי להמליץ עליו במידה וידעו שתוכלו להועיל מההמלצה שלהם. שיחה עם לקוח אחד או שניים עשויה להיות קריטית בקבלת החלטה המתאימה לכם.
  6. כדי לקבל מידע נכון, ניתן לחפש פרטים על עורך הדין בגוגל ולראות מקרים בהם הוא טיפל וייצג בפסקי דין, אך כמו שצוין, בנוגע לנכי צה"ל, רוב המקרים חסויים ולא מפורסמים.
  7. אם חשוב לכם לדעת לגבי תקדימים משפטיים הקשורים לנושא שלכם, אל תהססו לשאול את עורך הדין ואולי אפילו לבקש ממנו לראות את פסק הדין או פרוטוקול הוועדה הרפואית בעילום שם.
  8. קבעו פגישת ייעוץ במשרדו של עורך הדין. שימו לב, ישנם עורכי דין שנפגשים עם לקוחות במקום שאינו משרדם. בפגישה התרשמו מאישיותו של עורך הדין ואם יש לכם כימיה אתו. חשוב שתתרשמו לטובה מעורך הדין, כי הוא עשוי ללוות אתכם במשך שנים רבות. אם אין לכם כימיה עם עורך הדין, למרות ששמעתם דברים טובים לגביו, לכו עם תחושת הבטן שלכם ובדקו עורך דין אחר.
  9. בקשו לראות את הסכם שכר הטרחה לפני החתימה עליו ובדקו האם הוא מובן וברור לכם. אם לא, אל תתביישו לשאול שאלות. עורכי דין רבים מנסחים הסכמי שכר טרחה מסובכים וקשים להבנה, ולא פעם הניסוח המשפטי עשוי להיות לא מובן לאנשים שאינם משפטנים.
  10. בדקו האם שכר הטרחה נראה לכם סביר והוגן ביחס לתוצאה ומורכבות ההליך וביחס למקצועיותו והמוניטין של עורך הדין. חלק מהסכמי שכר הטרחה כוללים סעיפים דרקוניים ולא הגיוניים, כמו אחוז מסוים מהקצבה שתינתן לנכה לכל החיים. אמנם עורך הדין עשוי ללוות אתכם כל החיים, אך אין זה אומר שהוא אמור גם להיות שותף שלכם בתגמול שתקבלו כל החיים.
  11. ולבסוף, סמכו בבחירתכם על תחושתכם הפנימית.

 

אתם מוזמנים לפגישה במשרדינו גרינברג ושות' ללא תשלום וללא התחייבות מצדכם. צרו עימנו קשר, תקבלו ייעוץ ראשוני וגם כוס קפה אם תרצו. אני מאמין שתתרשמו לטובה ותקבלו החלטה שהגעתם לעורך הדין המתאים לכם.

בעיקרון, בשונה מתביעה שמתנהלת בכותלי בית המשפט, אין הכרח לקבל ייצוג של עורך דין, אך ספציפית במקרה של תביעה רפואית מול משרד הביטחון, דווקא עורך דין יוסיף לכם בדיוק את כל מה שחסר לכם, הן מבחינת ידע, בירוקרטיה, ייצוג ומלחמה על הזכויות שלכם.

כאשר אתם בוחרים עורך דין לייצוג מול משרד הביטחון, חשוב שתהיה לכם כימיה טובה ושתתרשמו ממנו, אך, חשוב עוד יותר שתבחרו עורך דין שבאמת יהיה קשוב אליכם בעל התמחות רלוונטית וניסיון ארוך טווח בתביעות דומות לתביעה שלכם.

בוודאי, קבעו איתנו פגישת ייעוץ על מנת לשמוע מה יש לנו להציע, אך חשוב מכך, על מנת לשתף אותנו בדיוק במה שחוויתם ובמצבכם הרפואי ובהתאם לכך, נוכל לבנות כלם תוכנית מותאמת אישית.

התמחור של עורך דין משרד הביטחון משתנה מאוד בין חברה אחת לאחרת, כדוגמת הבדלים ברורים בין חברה קטנה אל מול חברת עורכי דין ענקית, ודאו שאתם משלמים כמו שמגיע שתשלמו.

האם כדאי לשכור עו''ד לייצוג בתביעה מול משרד הביטחון ואם כן, איך לבחור אותו
האם כדאי לשכור עו"ד לייצוג בתביעה מול משרד הביטחון ואם כן, איך לבחור אותו
תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>