תפריט

עורך דין נכי צה"ל

הרבי מילובאוויטש הציע לשנות את המונח "נכי צה"ל" ולקרוא להם "מצויני צה"ל" מאחר ולדעתו, מי שמסר את גופו ונפשו למען האחר אין שלם ממנו. הגישה הזו מתמקדת בערך המעשה של אותם אנשי כוחות הביטחון שנפגעו או חלו בזמן שירותם, ולא בתוצאה הקשה של הנכות. גישת "נכה צה"ל" או "הלום קרב" מסמנת עצמה אות קלון, שאינה ראויה להיות קשורה לאותם אמיצים שמסרו את כוחם ונפשם בשירות למדינה.

הרבי מבקש מאיתנו לאמץ גישה חיובית, להתמקד בצדדים החיוביים של הדברים, ולחשוב בצורה אופטימית כדי להוביל לתוצאות טובות. גישה זו הביאה לשינויים בתחום הרפואה, כאשר "בתי חולים" הפכו ל"מרכזים רפואיים" ו"קופות חולים" הפכו ל"שירותי בריאות". הכוונה היא להדגיש את ההחלמה והריפוי ולא להישאר במצב של חולי או נכות.

 

טרמינולוגיה ומקורות

חז"ל אמרו: "מחשבה טובה, הקב"ה מצרפה למעשה" וכך מן הראוי להתייחס גם לאנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך תפקידם. אמור מעתה "מצוייני צה"ל" ולא נכי או פצועי צה"ל.

אולי אם נאמץ שפה חיובית כלפי ציבור מצוייני צה"ל, אז גם היחס אליהם ישתנה, והרשויות ויתר הגופים יתייחסו אליהם בכבוד הגדול לו הם ראויים.

 

מה שקובע הוא חוק הנכים

ה"בעיה" היא שהחוק מתייחס אליהם כאל "נכים" והחוק שמגדיר מי זכאי למעמד הזה נקרא חוק הנכים (תגמולים ושיקום) התשי"ט-1959. לפי החוק הזה, המונח "נכות" מתאר אובדן או ירידה ביכולת לבצע פעולה רגילה, בין אם שכלית או גופנית. הניסוח של החוק הוא שלילי ומשתמש במילים כמו "אובדן" ו"פחיתה".

למרות שאין דרך להימנע מהגדרת מצב של נכות במונחים "שליליים", עדיין ניתן להתייחס למצוייני צה"ל במונחים חיוביים, כפי שנאמר, אין שלם מזה שמסר את גופו ונפשו למען האחר ולמען המדינה.

במהלך השנים, הורחבו תנאי הזכאות בחוק, מה שעורר כעס בקרב מצוייני צה"ל הוותיקים. ועדה ציבורית ממשלתית בראשות השופט גורן הוקמה כדי לבדוק את החוק ותנאי הזכאות, והמליצה לצמצם את תנאי הזכאות של מי שנפגע או חלה בזמן ועקב שירותו הצבאי, וגם את תנאי הזכאות לסיוע מאגפי השיקום במשרד הביטחון.

למרות זאת, זה לא תרם לצמצום התקציב או למעגל הזכאים מכוח חוק הנכים, וגם לא לשינוי התפיסה לחיובית יותר. ניתן אף לומר שהמונח "נכי צה"ל" הודגש יותר בעקבות הדוח, שכן הדוח מתייחס למונח הזה ואף מכנה אותו "התואר הנכסף".

לעוד מידע בנושא חוק הנכים, הכנסו לאתר נבו.


מי יכול להיחשב למצוין צה"ל?

כל מי שנפגע או חלה במהלך שירותו ובשל תנאי השירות שלו יכול להיחשב למצויין צה"ל. על מנת להיות מוכרים כמצוייני צה"ל יש להגיש תביעה למשרד הביטחון.

תביעה זו מוגשת לקצין התגמולים במשרד הביטחון, והיא נבחנת על ידי מומחה רפואי המתמחה בתחום הפגיעה המדוברת. על בסיס חוות הדעת של המומחה, קצין התגמולים יחליט אם להכיר בתביעה או לדחותה.

הכרה שנקבעה היא לתמיד. במקרה של דחיית התביעה, ניתן להגיש ערעור לוועדת הערעורים שבבית משפט השלום באזור מגוריכם. רק אם התביעה מתקבלת ונמצא קשר בין הנכות לתנאי השירות,
התיק יועבר לוועדה רפואית, שתזמן אתכם לבדיקה ולהערכת הנכות שלכם. בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו, ייקבע גובה הפיצוי המגיע לכם. מדובר בתהליך משפטי מורכב וארוך.

לכן חשוב להיות מיוצגים על ידי עורך דין המומחה לענייני תביעות משרד הביטחון.

 

לסיכום

משרדנו מייצג מצויני צה"ל מזה למעלה מ-50 שנה ומעניק להם ליווי הן במהלך ההליך המשפטי מול משרד הביטחון והן לאחריו.

אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני ולקבוע פגישה ראשונית ללא תשלום וללא התחייבות.

נשמח לספק לכם ייעוץ ראשוני בנוגע לסיכויי ההליך. רפואה שלמה למצוינים.

 

פסקי דין בנושא

  1. נכה צה"ל שסבל מנכות נפשית בעקבות פיגוע התאבדות קיבל הכרה בנכותו לאחר כשלוש שנים של עיכובים. בית המשפט הורה על פיצוי בשל העיכוב והעביר את פסק הדין למבקר הפנימי של צה"ל לבחינה נוספת של התנהלות קצין התגמולים.
    (פסק דין 19234-07-16)
  2. ב' נגד קצין התגמולים: מדובר בעתירה של נכה צה"ל שביקש הכרה בנכותו עקב שירותו הצבאי. בית המשפט דן במחלוקת בין הצדדים לגבי היקף הנכות והזכויות הנלוות לה.
    (פסק דין 41586-05-12)
  3. פלוני נגד קצין התגמולים: בתיק זה נדון ערעור על החלטת קצין התגמולים שלא להכיר בנכות שנגרמה כתוצאה משירות צבאי. הערעור נדחה לאחר שבית המשפט קבע כי לא הוצג קשר סיבתי מספיק בין הפגיעה לשירות.
    (פסק דין 55568-09-16)
  4. ג' נגד משרד הביטחון – אגף השיקום: במקרה זה, נכה צה"ל עתר נגד החלטת אגף השיקום של משרד הביטחון שלא להעניק לו תגמולים בגין נכותו. בית המשפט דן בטענותיו של העותר וקבע כי עליו להציג הוכחות נוספות לתמיכה בטענותיו​.
    (פסק דין 10835-09-16)
  5. א' נגד קצין התגמולים: בפסק דין זה נדון עניינו של נכה צה"ל שביקש הכרה בנכותו עקב פגיעות מרובות במהלך שירותו. בית המשפט קיבל את טענותיו והורה על קצין התגמולים להכיר בנכות במלואה.
    (פסק דין 7536-09-08)​
  6. כ' נגד משרד הביטחון – אגף שיקום נכים : בתיק זה נידון ערעור של נכה צה"ל על החלטת אגף השיקום שלא להעניק לו תגמולים נוספים. בית המשפט בחן את המקרה לעומק והגיע למסקנה שהחלטת אגף השיקום הייתה סבירה בנסיבות העניין.​
    (פסק דין 36280-11-20)​
  7. פלוני נ' משרד הביטחון: זהו ערעור נוסף של נכה צה"ל שביקש הכרה בנכותו. במקרה זה, הערעור נדחה על ידי בית המשפט לאחר שנמצא כי לא הוצגו מספיק ראיות לקשר בין הנכות לשירות הצבאי​.
    (פסק דין 7796-20)​

חוק הנכים הוא חוק שנחקק בשנת 1959. החוק קובע כי נכות היא אובדן הכושר לביצוע פעולה רגילה, או פגיעה בכושר זה. על פי חוק הנכים נקבע היחס לאנשים בעלי נכות במדינת ישראל וכן כחלק מכך הזכויות המגיעות להם והתנאים לקבלתם.

בכל הליך בירוקרטי שמתקשר להגשת תביעה בגין נכות, יכול לסייע עורך דין נכי צה"ל. החל משלב הגשת התביעה, דרך התמודדות בוועדה רפואית ועד להחלטת הוועדה וגם אם יהיה צורך בערעור כמובן גם ליווי בשלב זה. חושבים שאתם צריכים סיוע מסוג זה? לחצו כאן לפרטים נוספים. 

עורך דין נכי צה"ל מתמחה בענייני תביעות משרד הביטחון – תביעות בהן מגיש אדם אשר נותר עם נכות כתוצאה משירותו הצבאי, בין אם היא נכות נפשית ובין אם פיזית על מנת לקבל הכרה בנכות שלו ולקבל על פי חוק הנכים סיוע מהמדינה.

באם חוויתם פציעה במהלך שירותכם הצבאי אשר הותירה אתכם עם נכות אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת ייעוץ אישי בנוגע למצבכם הרפואי והקשר שלו לשירות הצבאי. יכול מאוד להיות שמגיעות לכם זכויות שאתם עדיין לא ממשים.

עורך דין נכי צה''ל
עורך דין נכי צה"ל
עוד שירותים
ייצוג בערעורים בבית המשפט

ייצוג בוועדות הערעורים שבבית משפט השלום בכל הארץ, בערעורים על החלטות קצין התגמולים וליווי ההליך המשפטי עד שלב קבלת פסק דין. ייצוג בבתי המשפט המחוזיים בכל הארץ בערעורים על פסקי דין של וועדות הערעורים ובערעורים על החלטות של וועדות רפואיות עליונות. ייצוג בבית המשפט העליון בבקשות רשות ערעור על פסקי דין של בתי המשפט המחוזיים. ייצוג בבתי הדין לעבודה על החלטת הביטוח הלאומי.

תביעות נפגעי פעולות איבה

הכנה לקראת הופעות בפני וועדות רפואיות, ליווי בהליכי ערעור משפטיים, וייצוג מקצועי על כל שלביו. מטרת הייצוג המשפטי היא להבטיח שכל נפגע יקבל את ההכרה והתגמולים המגיעים לו לפי החוק.

ייצוג בוועדות רפואיות
ייצוג בוועדות רפואיות מחוזיות במשרד הביטחון, בין אם לאחר קבלת הכרה בתביעה, ובין אם לאחר הגשת בקשה לוועדה רפואית חוזרת עקב החמרה במצב של נכות קיימת או התפתחות של נכות מוסבת (לפי תקנה 9). ייצוג בוועדות רפואיות עליונות במשרד הביטחון. ייצוג בוועדות רפואיות של הביטוח הלאומי, בין אם לאחר קבלת הכרה כפגיעה בעבודה, בין אם לאחר הגשת בקשה לוועדה רפואית חוזרת עקב החמרה במצב, ובין אם לאחר הגשת בקשה להכרה בנכות כללית. ייצוג בוועדות רפואיות לעררים בביטוח הלאומי. ייצוג בוועדות רפואיות בנוגע לבקשה לפטור ממס הכנסה.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 122 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>