תפריט

מחלת הנשיקה בצבא

במהלך השירות הצבאי, חיילים רבים נחשפים לחומרים, תנאי שירות ושאר גורמי סיכון להתפתחותן של מחלות שונות. חלק מהמחלות חמורות ברמה שהן עלולות אף להותיר את השפעתן על החייל שנים רבות לאחר הופעתן, וחלקן חמורות פחות. כך או כך, במקרים מסוימים ניתן להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון בגין מחלה שנגרמה לכם בצבא ובמאמר שלפניכם נעסוק בהרבה בכל נושא מחלת הנשיקה בצבא

 

מהם התסמינים והמאפיינים העיקריים של מחלת הנשיקה?

מאפייני ותנאי השירות הצבאי, מעמידים את החיילים בפני האפשרות לחלות במחלות שונות, שחלקן עלולות להתפתח לכדי נכות רפואית, הדורשת מעורבות של עורך דין מומחה בתחום ייצוג נכי צה"ל. בין המחלות הנפוצות הנוטות להתפשט בקרב חיילים, נמצאת מחלת הנשיקה, שעל אף השם המבטיח שלה, היא בהחלט לא תענוג גדול.

מחלת הנשיקה בצבא ובכלל היא מחלה נגיפית מידבקת במיוחד. למעשה, מדובר באחד הנגיפים הנפוצים ביותר בעולם. התסמינים של מחלת הנשיקה בצבא דומים במהותם לתסמינים של הצטננות קלה וכוללים מעייפות כרונית, תשישות מתמשכת, תחושה של בחילה וירידה בתיאבון וכן תסמינים קצת פחות שכיחים, כמו כבד וטחול מוגדלים, צהבת קלה בלחמית ופריחה באזורי גוף שונים.

 

כיצד מאבחנים את מחלת הנשיקה?

התסמינים של מחלת הנשיקה בצבא זהים כאמור לתסמינים של הצטננות קלה ולכן, בכדי לאבחן בצורה ברורה ומדויקת כי אכן מדובר במחלת הנשיקה, יש לבצע בדיקות רפואיות, הכוללות בדיקות גופניות ובדיקות דם, באמצעותן ניתן לזהות עלייה במספר כדוריות הדם הלבנות והימצאותם של לימפוציטים איטיפיים, המעידים לרוב על קיומם של נגיפי מחלת הנשיקה.

 

כיצד מתמודדים עם מחלת הנשיקה?

למעשה, למחלת הנשיקה אין טיפול מיוחד ו/או תרופתה מתאימה, כשהדרכים העיקריות להקלה על התסמינים של המחלה הן – מנוחה, הקפדה על שתייה מרובה בכדי למנוע התייבשות וטיפולים מתאימים להקלה על הכאבים והורדת החום.

 

מחלת הנשיקה בצבא – ממה היא נגרמת?

מחלת הנשיקה היא מחלה נגיפית, המועברת לרוב באמצעות נוזלי הגוף ובעיקר רוק ורסיסיו. בין הגורמים השכיחים ביותר להופעת מחלת הנשיקה בצבא ניתן למנות את:

  • אי שמירה על היגיינה
  • אכילה / שתייה מכלים נגועים
  • מגורים משותפים הגורמים לתנאי מחיה צפופים
  • אי שמירה על מרחב סטרילי בסביבת חייל חולה

 

תביעה כנגד משרד הביטחון בגין מחלת הנשיקה בצבא

מחלת הנשיקה בצבא יכולה להיגרם כתוצאה מהשירות הצבאי או להופיע בצורה מחמירה יותר בעקבות השירות הצבאי. למעשה, מדובר בהבדל מהותי בין שני המקרים, שכן משרד הביטחון מכיר במחלת הנשיקה בצבא כמחלה בגינה ניתן לקבל פיצויים בהליך תביעת משרד הביטחון רק במידה והמחלה נגרמה במהלך וכתוצאה מהשירות הצבאי.

חייל שנדבק במהלך שירותו הצבאי במחלת הנשיקה בצבא ומעוניין להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון, יצטרך להוכיח 3 נקודות עיקריות:

  • מהות הנזק שנגרם לו
  • מחלת הנשיקה בצבא נגרמה במהלך השירות
  • הקשר הסיבתי שבין הופעת מחלת הנשיקה בצבא לבין השירות

 

השלה הבא הוא פנייה אל משרד עו"ד גרינברג ושות' לגיבוש התביעה והגשתה.

 

הליך הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון עקב מחלת הנשיקה בצבא

ככלל, הליך הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון הוא הליך בירוקרטי בעיקרו, הכרוך באיסוף מסמכים רפואיים רלוונטיים וכלל התיעודים התומכים בטענות שלכם. את המסמכים הללו יש לצרף אל טופס התביעה ולהגישם יחדיו אל קצין התגמולים, שיבחן את פרטי המקרה וככל וימצא לנכון, יפנה אתכם אל הוועדה הרפואית שתבחן לעומק את מצבכם הרפואי ובמידת הצורך, תקבע את אחוזי הנכות המתאימים, על פיהם תיקבע מידת זכאותכם לקבלת פיצויים ו/או קצבה חודשית קבועה.

 

האם ניתן לקבל אחוזי נכות רפואית בגין מחלת הנשיקה בצבא?

מחלת הנשיקה בצבא עלולה להשפיע באופן שונה על כל חייל, בהתאם לחומרת המחלה ומצבו הבריאותי של כל אחד. כך, ככל ומחלת הנשיקה הסתכמה אצלכם בתקופה קצרה של כאבי ראש, עליית חום ותחושות של בחילה, סביר להניח כי לא תקבלו אחוזי נכות בגין תופעות אלו. יחד עם זאת, ככל והמחלה נמשכה אצלכם לתקופה ממושכת ובאופן שפגע באופן מהותי בשגרה ואיכות החיים שלכם, הרי שבהחלט ניתן לבדוק עם עו"ד משרד הביטחון את מידת זכאותכם לקבלת נכות זמנית ופיצויים בהתאם.

במקרים נדירים, מחלת הנשיקה בצבא עלולה להתפתח לכדי סיבוכים משמעותיים, דוגמת קרע בטחול, חסימה של דרכי הנשימה, דלקת קרום המוח ומחלות נוירולוגיות שונות ובמקרים כאלו, הסיכויים לקבלת אחוזי נכות רפואית בשיעור המזכה בקבלת פיצויים ו/או קצבה חודשית גבוהה, עולים בהתאם.

 

כיצד עלינו להתכונן לוועדה הרפואית של משרד הביטחון?

אם לאחר ההתייעצות עם עורך הדין המומחה בתחום דיני הצבא, החלטתם להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון בגין מחלת הנשיקה בצבא, הרי שאחד השלבים המרכזיים והחשובים במידת השפעתם על קביעת סך הפיצויים שתוכלו לקבל הוא שלב ההתייצבות בפני הוועדה הרפואית. לכן, חשוב להיערך היטב לפני הביקור ולהגיע מוכנים.

היערכות מוקדמת לקראת ההתייצבות בפני הוועדה הרפואית של משרד הביטחון כוללת מנוחה מספקת ביום שלפני מועד ההתייצבות, הסדרת הנימוקים והטענות שלכם בצורה ברורה והגעה עם כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. אחד הכלים היעילים בהם מקובל להשתמש בפני הוועדה הרפואית הוא חוות דעת של רופא מומחה מטעמכם, התומכת ומחזקת את הטענות שלכם.

 

עורך דין משרד הביטחון – הדרך המומלצת לקבלת מלוא הזכויות שלכם

הליך התביעה כנגד משרד הביטחון הוא הליך מאתגר ומורכב ובמידה ואתם מעוניינים למקסם את פוטנציאל הצלחת התביעה שלכם, הרי שמומלץ לפנות בהקדם לשירותיו של עורך דין מומחה בתחום דיני הצבא, כך שתוכלו לקבל ליווי מקצועי ומעטפת נרחבת של שירותים משפטיים. במידה וחליתם במחלת הנשיקה בצבא, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו, ולקבוע פגישה ייעוץ, בה נבחן את פרטי המקרה שלכם ואת האפשרויות המשפטיות המומלצות ביותר למיצוי הזכויות שלכם.

 

שאלות ותשובות בנושא מחלת הנשיקה בצבא

מחלת הנשיקה היא אחת המחלות הוויראליות הנפוצות ביותר בעולם, כשהתסמינים העיקרים של המחלה זהים למדי לאלו המופיעים במקרים של הצטננות קלה – עליית חום הגוף, דלקות גרון, תחושת בחילה והקאות, עייפות כרונית ועוד. את מחלת הנשיקה ניתן לאבחן באמצעות בדיקות רפואיות מתאימות כשתהליך ההחלמה כולל בעיקר מנוחה, הקפדה על שתייה למניעת התייבשות וטיפולים מתאימים להורדת החום והקלה על כאבים.

מאפייני ותנאי השירות הצבאי מעלים את הסיכויים להידבק במחלות שונות וביניהן, מחלת הנשיקה בצבא. בשל היותה מחלה ויראלית מדבקת במיוחד, הגורמים להופעתה של מחלת הנשיקה הם אי שמירה על היגיינה, אכילה / שתייה מכלים נגועים, תנאי מחיה צפופים (הנובעים בעיקר ממגורים משותפים הגורמים) ואי שמירה על מרחב סטרילי בסביבת חייל חולה.

ככל ומחלת הנשיקה נגרמה לכם במהלך וכתוצאה מהשירות הצבאי, הרי שניתן יהיה להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון. במידה ועוד לפני הגיוס היתה  קיימת לכם מחלת הנשיקה והיא הוחמרה או התפרצה שוב במהלך השירות הצבאי, הרי שסיכויי התביעה פוחתים באופן משמעותי. כך או כך, בכדי לקבל פיצויים ו/או קצבה חודשית קבועה, יש להוכיח את הנזק שנגרם לכם, שהנזק נגרם במהלך השירות הצבאי ואת הקשר הסיבתי בין הנזק לבין השירות הצבאי, כמו גם לקבל אחוזי נכות רפואית בשיעור העולה על 10%.

הדרך המומלצת להגשת תביעה כנגד משרד הביטחון היא באמצעות ליווי מקצועי של עורך דין מומחה בדיני הצבא, שיבחן את פרטי המקרה שלכם וימליץ לכם על אסטרטגיית הפעולה המומלצת ביותר עבורכם.

מחלת הנשיקה בצבא
מחלת הנשיקה בצבא

 

תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 128 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 128 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>