Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 116 ביקורות
js_loader

5 דברים שכדאי לדעת על כוויות שנגרמו במהלך השירות הצבאי

ערמה של חבר'ה משוחררים מהצבא, יושבת על הדשא ומשחקת במשחקי היכרות. כל אחד נדרש להגיד את שמו ולספר על צלקת שעל גבי גופו. כמה מהאנשים לדעתכם נושאים על גופם צלקת שמקורה בכוויות שנגרמו במהלך השירות הצבאי? האירוע כבר חלף אך הכוויה נותרה צרובה כעדות בעור למקרה שקרה. במאמר זה נעסוק בכוויות בכלל ובזכויות המגיעות למי שנכווה במסגרת שירותו הצבאי.

 

מהן כוויות?

כוויות הן פגיעה בעור הגורמות לאדמומיות, שלפוחיות בעור, חום מקומי, שריפה בעור הנגרמות מקור או מחום. מקורה של הכוויה עשוי להיות כתוצאה מחשיפה לגוף חם או קר מאוד, כתוצאה מחשיפה לחומרים כימיים או התחשמלות וכן כתוצאה מחשיפה לקרינה חזקה.

כווייה עשויה לחלוף מעצמה בתוך כמה ימים או להצריך טיפול רפואי בדרגות משתנות. היא עשויה אף להותיר צלקת.  הכוויה מסווגת לפי עומקה ולפי רוחבה. ככל שהיא נרחבת ומפושטת יותר, ככל שהיא עמוקה יותר ובאזורים רגישים יותר, היא תיחשב לחמורה יותר. הכוויה יכולה להיווצר בכל אחד מאזורי הגוף. אזור העיניים, הפנים, איברי המין וכפות הידיים, נחשבים לאזורים רגישים במיוחד.

 

האם יש סיכון מוגבר לקבל כוויות בשירות הצבאי?

בוודאי שכן. השירות הצבאי רצוף בסיטואציות שעשויות להוביל לפגיעות: שימוש באמצעי לחימה רותחים, פיצוצים, שריפות, גחלים לוהטות, שאיפת עשן,  הובלת מזון חם ומים רותחים, בישול והרתחה באמצעות גזיות, שימוש בשקיות חימום, חשיפה ממושכת לשמש, חשיפה לחומרים כימיים כגון מסירי שומנים תעשייתיים וחזקים, חשיפה למקורות חשמל וכדומה.

כאמור, לא רק חום גורם לכוויות אלא גם קור. לינה ושהייה בתנאי שטח, שמירות בעמדות שמירה, מארבים בלילות קרים ועוד. המצבים שתוארו מתרחשים כעניין שבשגרה בכל יום בצבא. כל אחד ממצבים אלו עשוי לגרום לכוויה.

איך מטפלים בכוויות שנגרמו במהלך השירות הצבאי?

בדרך כלל, הטיפול בכוויה עצמה לא אמור להיות שונה מהטיפול הניתן באזרחות. במידת הצורך, החייל יועבר למתקן רפואי מתאים כדי לספק לו טיפול מיטבי. עם זאת, חשוב לזכור שבגלל גורמי הסיכון שצוינו למעלה,  המשך השירות הצבאי עשוי להקשות על ההחלמה, שכן, קיימת חשיפה תמידית ומוגברת למצבים מסוכנים אשר עשויים להחמיר את מצבה של הכוויה.


 

במהלך שירותי הצבאי, באחת מחופשות השבת, השתזפתי בים וחזרתי לבסיס עם כוויות שמש שהשאירו לי צלקות. האם יש לי זכויות?

משתזפת יקרה, אחד התנאים לקבלת הכרה כנכת צה"ל על ידי קצין התגמולים היא שהפציעה קרתה עקב השירות.  אם קיבלת כוויה כתוצאה מהשמש , נשפכו עליך מים חמים בקומזיץ, התחשמלת או כל דבר אחר שהוביל לכוויות-עקב השירות, צה"ל יפצה אותך. אם הדברים אירעו במהלך חופשה, לא תזכי לפיצוי.

 

איך אפשר למצות את הזכויות שלי שקשורות לכוויות במהלך השירות הצבאי?

על מנת לתרגם את הצלקות, כמו כל פציעה רפואית אחרת, לזכויות רפואיות, עליך לעבור תהליך של הכרה בפציעה שלך, אל מול קצין התגמולים במשרד הביטחון. חומרת הכוויה תסווג על פי העומק שלה, הרוחב שלה והמיקום שלה בגוף. יש להעריך באחוזים מה שטחה של הכוויה באופן יחסי לשאר הגוף.  חשוב לתאר גם איזה טיפול ניתן לכוויה והאם הייתה התרשלות במענה שניתן.

 

לסיכום

במהלך השירות הצבאי קיימת חשיפה מוגברת לגורמים אשר עשויים להוביל לכוויות. ייתכן והכוויות הן בדרגת חומרה כזו שגרמה לצלקת משמעותית ואף לנכות בתפקוד. במידה ונפצעת, כדאי להתייעץ עם צוות המומחים במשרד עורכי דין מאיר גרינברג ושות' ולקבל מידע בנוגע לזכויותיך. נאחל בריאות ושמחה!

5 דברים שכדאי לדעת על כוויות שנגרמו במהלך השירות הצבאי
5 דברים שכדאי לדעת על כוויות שנגרמו במהלך השירות הצבאי
Picture of אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 116 ביקורות
×
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>