במהלך השירות הצבאי, המשרתים חשופים למקרים שונים העלולים לגרום להם לנזקים למיניהם, החל מנזקי רכוש ועד לנזקים גופניים ונפשיים ברמות פגיעה שונות. חשוב לדעת, כי בגין נזקים אלו ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון ולקבל פיצויים גבוהים והטבות נלוות. אז כיצד מגישים תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון? ומדוע מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד מומחה בתחום?
חוק הנכים תגמולים ושיקום
אופי השירות הצבאי, הכולל שגרת אימונים מפרכת ופעילויות מבצעיות שונות, כמו גם תקופת השירות הממושכת, מהווים את הגורם העיקרי לפציעות, תאונות ונזקים שונים הנגרמים למשרתים, מקרים בגינם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון עם משרד עו"ד גרינברג ושות'.
למעשה, הזכות לקבלת פיצויים ממשרד הביטחון בגין נזקים גופניים ונפשיים שנגרמו במהלך השירות הצבאי מבוססת על מספר חוקים, כמו חוק חבלה בחופשה ותקנות הנכים. אחד מהחוקים המרכזיים בתחום קביעת הפיצויים הוא חוק הנכים תגמולים ושיקום, במסגרתו נפגעי השירות הצבאי יוכלו לקבל הכרה כנכי צה"ל ומסגרת תמיכה נרחבת ומקיפה.
הפיצויים שניתן לקבל במסגרת תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון
כולנו מכירים בחשיבות ההכרה בזכויותיהם של נכי צה"ל ומתן מענה מקיף ומסגרת תומכת לאתגרים הרבים בפניהם עומדים הנפגעים, דבר הבא לידי ביטוי באמצעות הפיצויים, ההטבות ושירותי השיקום המגיעים לנכי צה"ל המגישים תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון עם עו"ד מומחה בתחום ייצוג נכי צה"ל:
פיצויים כספיים
המבנה של הפיצויים הכספיים בתביעה נגד משרד הביטחון תלוי באחוזי הנכות שנקבעו לנפגע במסגרת הוועדה הרפואית של משרד הביטחון. כך ככל ונקבעו לנפגע אחוזי נכות בשיעור 10% – 19%, הרי שהזכאות לקבלת פיצויים כספיים יעמדו על כ – 50,000 ₪ ועד לסכום מקסימלי של כ – 186,500 ₪. ככל וקבעו לכם אחוזי נכות בשיעור העולה על 20%, הרי שמלבד הפיצויים הכספיים תהיו זכאים גם לקבלת קצבה חודשית קבועה.
הטבות נוספות
במסגרת החוקים והתקנות השונות שנועדו לתת מענה נרחב לצרכים של הנפגעים בשירות, קיימים גם שירותים והטבות רבות ומגוונות, היכולות להסתכם בשווי של אלפי שקלים. בין השירותים וההטבות הללו ניתן למצוא את שירותי השיקום (שירותים רפואיים, התייעצויות עם רופאים מומחים, סבסוד אביזרים ומוצרים רפואיים שונים ועוד), תו חניית נכה, הנחות בתשלום ארנונה, אגרת רישוי ועוד.
הגשת תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון
תביעות נגד משרד הביטחון נחשבות לתביעות מורכבות ומאתגרות למדי, הן בשל החוקים והתקנות הרבות בהן יש להתחשב לפני שמגישים את התביעה והן בשל הבירוקרטיה וההתמודדות מול גוף גדול ומנוסה בתחום. יחד עם זאת, הכרת הליך תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון תוכל בהחלט להבהיר לכם את תמונת המצב ולייעל את התהליך:
הגשת תביעה
בשלב הראשון, יש להגיש את התביעה אל קצין התגמולים באמצעות טופס תביעה ייעודי, אליו יש לצרף את כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. כדאי לדעת, כי את התביעה ניתן להגיש באמצעות שני מסלולים:
מסלול ירוק
מסלול תביעה מהיר המיועד לתביעות לגביהן מולא דו"ח פציעה ואין עוררין כי התרחשו במהלך וכתוצאה מהשירות הצבאי.
המסלול הרגיל
מסלול תביעה זה מיועד לתביעות בגין נזקים אותם יותר קשה להוכיח מבחינת מקור הנזק והקשר הסיבתי ומטבע הדברים, הליך התביעה במסלול זה נחשב לארוך ומסורבל יותר.
ועדה רפואית משרד הביטחון
ככל וקצין התגמולים החליט כי אכן קיימת עילת תביעה, הרי שהתובע יקבל זימון לבדיקה אצל רופא מומחה ובהמשך, לוועדה רפואית של משרד הביטחון. חשוב להבין כי זהו אחד השלבים המהותיים ביותר בהליך התביעה, שכן הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות הרפואית המגיעים לתובע ומהם נגזר למעשה סכום הפיצויים אותם התובע יוכל לקבל.
ערעור
ככל והחלטת קצין התגמולים ו/או הוועדה הרפואית אינה תואמת את הצפיות שלכם, הרי שניתן להיעזר בשירותיו של עו"ד משרד הביטחון ולבחון את האפשרות להגיש ערעור לוועדת הערעורים.
טיפים לניהול נכון של תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון
לצד האתגרים והמורכבות הרבה שבניהול הליך תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון, התנהלות נכונה ומסודרת יכולה בהחלט לסייע לכם למקסם את תוצאות התביעה וקבלת מלוא הפיצויים המגיעים לכם והנה לפניכם כמה טיפים מועילים:
בחינת עילת התביעה
לפני שנכנסים להליך התביעה, חשוב ומומלץ ביותר לבדוק האם אכן קיימת עילת תביעה, אותה ניתן לבסס בעזרת עורך דין מומחה בתחום תביעות נגד משרד הביטחון, שיבחן את חומרת ומהות הנזק ואת הקשר הסיבתי בין הנזק שנגרם לבין השירות הצבאי.
הגשה נכונה ומסודרת של התביעה
הגשת נכונה ומסודרת של התביעה וכלל המסמכים הרלוונטיים יכולה לסייע לכם לייעל ולקצר את הליך התביעה ולהימנע מסירבולים ועיכובים מיותרים.
היערכות לקראת הוועדה הרפואית
כאמור לעיל, שלב הביקור בוועדה הרפואית הוא אחד השלבים המרכזיים והחשובים ביותר בהליך הגשת תביעת נזיקין ועל אף שאנשים רבים מאמינים כי לא ניתן להשפיע על החלטות הוועדה, הרי שהמציאות מוכיחה כי היערכות מוקדמת לקראת הוועדה הרפואית יכולה בהחלט להשפיע ולשפר את תוצאות הוועדה, כשהיערכות נכונה לקראת הוועדה הרפואית יכולה לבוא לידי ביטוי הן באמצעות הכנה נפשית – מנטלית (שינה מספקת ערב לפני, הצגת הטיעונים באופן ברור וכדומה) והן באמצעות הגעה לוועדה עם כלל החומר הרפואי הרלוונטי, לרבות חוות דעת של רופא מומחה מטעמכם.
התיישנות תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון
כדאי לדעת, כי לתביעת נזיקין כנגד משרד הביטחון קיימת תקופת התיישנות קצרה במיוחד (בהשוואה לתביעת נזיקין אזרחית) העומדת על 3 שנים ממועד סיום השירות ולכן, חשוב לפנות מוקדם ככל האפשר לשירותיו של עו"ד מומחה בתחום ולבחון את כל האפשרויות המשפטיות המומלצות עבורכם.
למשרדנו, משרד עו"ד גרינברג ושות', ניסיון רב שנים בתחום התביעות נגד משרד הביטחון ואנו מזמינים אתכם ליצור קשר כדי לקבוע איתנו פגישת ייעוץ ולבדוק את כל הדרכים היעילות והמהירות ביותר למיצוי הזכויות המגיעות לכם.
שאלות ותשובות בנושא תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון
אוכלוסיית הנפגעים והנכים במסגרת השירות הצבאי זכאית לקבלת פיצויים והטבות שונות מכוח תקנות וחוקים שנועדו לדאוג לרווחתם והשתלבותם בחברה, כך שבמסגרת תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון ניתן לקבל הן פיצויים כספיים וקצבאות חודשיות קבועות (תלוי בשיעור אחוזי הנכות שנקבעו לנפגע על ידי הוועדה הרפואית) והן שירותים והטבות שונות, דוגמת תו נכה והנחות בתשלומי הארנונה ואגרת רישוי רכב.
הליך הגשת תביעת נזיקין נגד משרד הביטחון הוא הליך בירוקרטי בעיקרו, המורכב ממספר שלבים עיקריים: הגשת כתב התביעה באחד מהמסלולים המתאימים (מסלול ירוק או מסלול רגיל), בצירוף כלל המסמכים הרלוונטיים; זימון לוועדה רפואית מטעם משרד הביטחון שתקבע את אחוזי הנכות המגיעים לכם; ערעור על ההחלטה במידת הצורך.
ניהול נכון של תביעת נזיקין כנגד משרד הביטחון מהווה פעמים רבות את נקודת המפתח של הצלחת התביעה ובין הדברים עליהם חשוב להקפיד בניהול התביעה נמצאים: בחינת עילת התביעה, הגשה נכונה ומסודרת של התביעה והיערכות מוקפדת לקראת הוועדה הרפואית.
תקופת ההתיישנות של תביעת נזיקין משרד הביטחון עומדת על 3 שנים ממועד השחרור של התובע ולכן, חשוב לפנות לשירותיו של עו"ד מומחה בתחום ולהגיש את התביעה מוקדם ככל האפשר.