תפריט

קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי

במסגרת השירות הצבאי, לא מעט חיילים מתמודדים עם פעילות אינטנסיבית שוחקת ומאומצת, העלולה בין השאר לגרום לפציעות שונות, כמו למשל קרע בלברום הירך או הכתף. פגיעה זו עלולה להסתיים באחוזי נכות משמעותיים, בגינם ניתן יהיה להגיש תביעת פיצויים כנגד משרד הביטחון. הנה לפניכם כל המידע החשוב בנושא

 

מה זה קרע בלברום הירך או הכתף?

לפני שנעסוק בנסיבות העלולות לגרום לקרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי ובאפשרויות תביעת הפיצויים כנגד משרד הביטחון עם משרד עו"ד גרינברג ושות', כדאי שנכיר במעט מהו הלברום וכיצד הוא משפיע על טווח התנועה של הירכיים והכתפיים.

הלברום הוא סחוס גמיש, הנמצא בנקודת המפגש של העצמות באזור הירכיים והכתפיים ותפקידו הוא לאטום את הרווח הקיים בין העצמות, לתרום ליציבות המפרק ולשמש כבולם זעזועים. את הקרעים בלברום ניתן לחלק למספר סוגים:

 

קרע בלברום הכתף:

  1. קרע בחלק הקדמי – תחתון (BANKAT LESION) – נגרם לרוב בעקבות קרע ברצועת הכתף ו/או פריקת כתף.
  2. קרע בחלק העליון / תחתון (SLAP) – נגרם לרוב בעקבות חבלה / פעילות עצימה.

 

קרע בלברום הירך:

  1. קרעים שטחיים ברקמה.
  2. קרעים מורכבים / עמוקים.
  3. קרעים לא יציבים (לברום הירך אינו מקובע ומגיב בצורה לא יציבה לתנועות שונות ועומסים).

 

קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי

קרע בלברום הירך או הכתף נחשב לפציעה נפוצה למדי במהלך השירות הצבאי, כשהקרע נגרם לרוב בשל חבלה ופעילויות אינטנסיביות מתמשכות. כך לדוגמה, בין המקרים השכיחים הגורמים להופעת קרע בלברום ניתן למנות את:

  • חבלה ישירה
  • נפילה עוצמתית
  • ביצוע טווחי תנועה קיצוניים
  • שחיקת סחוס בעקבות פעילות אינטנסיבית ממושכת
  • העמסת משקלים
  • מיקרוטראומה

 

קרע בלברום הכתף או הירך – תסמינים

התסמינים העיקריים של קרע בלברום הכתף או הירך באים לידי ביטוי בעיקר בתחושת כאב והגבלת טווחי התנועה של אזור הכתף או הירך. תסמינים נוספים שיכולים להופיע הם תחושת חולשה / חוסר יציבות ו – "קליקים" בזמן תנועת מפרק הכתף או הירך.

עם זיהוי התסמינים הללו, מומלץ לפנות בהקדם לשירותיו של עו"ד יעקב אמיר – עורך דין מומחה בתחום ייצוג נכי צה"ל, בכדי לבחון את פרטי המקרה והאם אכן קיימת עילת תביעה בגינה ניתן יהיה לקבל הכרה בנכות ופיצויים בהתאם.

 

כיצד מטפלים בקרע הלברום?

טיפול בקרע הלברום מתמקד בעיקר בטיפולים פיזיותרפיים והימנעות מעומסי יתר ופעילויות אינטנסיביות, במטרה למנוע את החמרת הפציעה ולהביא לשיקום הלברום ולשיפור טווחי התנועה של אזור הכתף / ירך.

בפציעות חמורות יותר, ייתכן ותזדקקו לטיפול כירורגי לתיקון הקרע, טיפול היכול להתבצע באמצעות ניתוח ארטוסקופי (ניתוח זעיר) לתפירה או שיוף של האזור הקרוע או באמצעות הסרת הלברום הפגוע. ככלל, תהליך ההחלמה והשיקום מפגיעת קרע לברום נחשב להליך ממושך (מספר שבועות או חודשים) ובמהלכו, יש להימנע ממאמץ גופני מיותר.

 

אחוזי נכות רפואית בגין קרע בלברום הירך / כתף

קרע בלברום הירך או הכתף עשוי להסתיים לא אחת בקבלת אחוזי נכות רפואית, הנקבעים על ידי הוועדה הרפואית של משרד הביטחון. אחוזי נכות רפואית בגין קרע בלברום הירך / כתף נקבעים לרוב בהתאם לנכות אורטופדית, פלסטית או עצבית שנגרמה לכם, כשטווח אחוזי הנכות יכול לנוע בין 10% ועד 60%:

דרגת הקרע קרע בלברום הירך – אחוזי נכות קרע בלברום הכתף – אחוזי נכות
קרע קטן – בינוני 10% – 20% 10% – 20%
קרע קשה 20% – 40% 20% – 40%
קרע חמור עם השלכות ארוכות טווח 40% – 60% 50% ומעלה

 

תביעת פיצויים בגין קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי

ככל וגרם לכם קרע בלברום הירך או הכתף במהלך שירותכם הצבאי, הרי שמומלץ יהיה לפנות לשירותיו של עו"ד מומחה בתחום בכדי לוודא האם קיימת עילת תביעה ומה גובה הפיצויים שתוכלו לקבל במסגרת תביעה כנגד משרד הביטחון.

את תביעת הפיצויים (טופס התביעה עצמו בצירוף כלל המסמכים הנלווים) יש להגיש אל משרד הביטחון – אגף שיקום הנכים. ככל וקצין התגמולים יחליט כי אכן קיימת עילת תביעה, הרי שהתובע יקבל זימון להתייצב בפני הוועדה הרפואית מטעם משרד הביטחון, שתבחן את חומרת הפציעה ומידת השפעתה על שגרת ואיכות חייו של הנפגע ובהתאם לכך, תקבע את שיעור אחוזי הנכות, המשפיעים על גובה הפיצויים שהתובע יוכל לקבל.

כדאי לדעת, כי ניתן להגיש תביעת פיצויים כנגד משרד הביטחון בגין קרע בלברום גם לאחר סיום השירות הצבאי ובמקרים כאלה במיוחד, חשוב לפנות לשירותיו של עו"ד משרד הביטחון בכדי להוכיח את הקשר הנסיבתי בין הפציעה לבין אופי השירות הצבאי.

 

כיצד עו"ד משרד הביטחון יוכל לסייע לנו בהליך התביעה?

תהליך אבחון פציעת קרע בלברום הירך או הכתף הוא תהליך מורכב וממושך, הדורש עבודה מקצועית והבנה מעמיקה בתחום, במטרה להוכיח את הקשר הסיבתי בין הפציעה לבין השירות הצבאי ולהעביר את האחריות למשרד הביטחון בהתאם.

עו"ד משרד הביטחון הוא הגורם המקצועי אליו מומלץ לפנות בכדי למקסם את סיכויי הצלחת התביעה שלכם ובמסגרת שירותיו המשפטיים, תוכלו לקבל ייעוץ וליווי מקיף לאורך כל תהליך התביעה, החל משלב איסוף הראיות וביסוס עילת התביעה, דרך הגשה נכונה ומסודרת של התביעה בצירוף כלל המסמכים הרלוונטיים ועד לקבלת מלוא הפיצויים והזכויות המגיעות לכם.

במסגרת ניסיוננו רב השנים בביעות משרד הביטחון, משרדנו טיפל בכמה וכמה מקרים של תביעות פיצויים בגין קרע בלברום כתוצאה מהשירות הצבאי, תוך שמירה על אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. צרו קשר ונשמח להעניק גם לכם שירות מקצועי ותמיכה משפטית שיביאו למיצוי מלוא הזכויות המגיעות לכם.

 

שאלות ותשובות בנושא קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי

לברום הירך או הכתף הוא סחוס גמיש האחראי על יציבות המפרקים וגמישות התנועה, כשאחת הפציעות השכיחות בצבא היא קרע בלברום, הנגרם בעיקר בשל פעילות אינטנסיבית, העמסת משקל מתמשכת וחבלות ישירות. כך למשל, בין הנסיבות השכיחות ביותר לקרע בלברום הירך או הכתף נמצאים המקרים: נפילה עוצמתית, מיקרוטראומה, ביטוח טווחי תנועה קיצוניים ועוד. 

קרע בלברום הירך או הכתף יכול לגרום פעמים רבות לנכות אורטופדית, פלסטית או עצבית, בגינם ניתן לקבל הכרה כנכי צה"ל ולקבל אחוזי נכות רפואית בשיעורים הנעים בין 10% ועד 60%, בהתאם לקביעת הוועדה הרפואית מטעם משרד הביטחון. שיעור אחוזי הנכות הוא אחד הגורמים המרכזיים בהשפעתם על גובה הפיצויים שניתן לקבל ולכן, חשוב להגיע מוכנים ככל האפשר אל הביקור בוועדה הרפואית.

את תביעת הפיצויים בגין קרע בלברום יש להגיש אל משרד הביטחון, יחד עם כלל המסמכים הנלווים (מסמכים רפואיים בעיקר וכאלו המחזקים את הטענות שלכם). בהמשך, קצין התגמולים יבחן את פרטי התביעה ובהתאם להחלטתו, יקבל התובע זימון לוועדה הרפואית שתקבע את זכאותו לקבלת אחוזי נכות ופיצויים בהתאם.

את התביעה כנגד משרד הביטחון חשוב ומומלץ להגיש עם עו"ד מומחה בתחום דיני הצבא ופגיעות במהלך השירות הצבאי, כך שתוכלו להיות בטוחים שתקבלו שירות מעטפת נרחבת של שירותים משפטיים, החל משלב ביסוס עילת התביעה והגשת המסמכים באופן מסודר ועד לקבלת מלוא הפיצויים והזכויות המגיעות לכם.

 

קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי
קרע בלברום הירך או הכתף במהלך השירות הצבאי
תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 128 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 128 ביקורות
js_loader
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>