תפריט

איך קיבל נפגע פוסט-טראומה הכרה, תמיכה ופיצוי על פגיעה במהלך שירותו בלבנון

כאשר התקשורת מדווחת בקצרה על עוד "נפגע חרדה", לא תמיד היא מצליחה להעביר את עומק הסבל והכאב שגורמת פגיעה נפשית כתוצאה מחשיפה למראות קשים ומצבים טראומטיים בשדה הקרב. הפגיעות הללו יכולות להותיר את הלוחמים והלוחמות עם חוויות אובדן קשות, ולעיתים עם תחושת ניתוק רגשית קשה. סיפורו של א.כ. מדגים היטב עד כמה פגיעה פוסט-טראומטית יכולה להשפיע על חייו של לוחם, הרבה לאחר שחרורו מהצבא.

 

לבנון אף פעם לא נשארה מאחוריו

אחד המקרים המורכבים והמרגשים שטופלו לאחרונה במשרדו של עו"ד יעקב אמיר היה של א.כ., חובש קרבי לשעבר ששירת בלבנון. במהלך שירותו, נחשף לאירועים טראומטיים רבים, כולל הצלת פצועים תחת אש. לאחר שחרורו מהצבא, לא קיבל כל סיוע נפשי. במשך השנים, למרות ניסיונותיו להדחיק את החוויות הקשות, החלו להופיע סימפטומים של פוסט-טראומה, אשר הלכו והחמירו. התקפי חרדה וסיוטים הפכו לחלק משגרת יומו, והקושי הנפשי פגע ביכולתו להשתלב בשוק העבודה ובניהול חיים תקינים.

 

צעד ראשון לקראת הכרה בפגיעה הפוסט-טראומטית

לאחר שנים רבות של סבל שקט, החליט א.כ. לפנות לסיוע מקצועי ולבדוק את האפשרות להגשת תביעה למשרד הביטחון להכרה בפוסט-טראומה. הוא פנה למשרד עו"ד גרינברג המנוהל על ידי עו"ד יעקב אמיר, כדי לקבל סיוע משפטי.

לאחר בחינת המקרה, הובן כי מדובר במקרה מורכב, המחייב ליווי משפטי רגיש ומקצועי. עו"ד יעקב אמיר, המתמחה בתביעות מול משרד הביטחון, החל בליווי א.כ. בתהליך מהשלב הראשון. הצעד הראשון היה לאסוף מסמכים רפואיים וחוות דעת של פסיכיאטרים מומחים, אשר הציגו בצורה ברורה את הקשר הישיר בין החוויות שעבר במהלך שירותו לבין מצבו הנפשי כיום.

מקרים של פוסט-טראומה מאוחרת אינם תמיד מתקבלים בקלות על ידי משרד הביטחון. פעמים רבות, ישנה נטייה להטיל ספק בקשר הישיר לשירות הצבאי, במיוחד כאשר עברו שנים רבות מאז האירועים הטראומטיים. עם זאת, ידעתי כי יש בידינו את הכלים להציג את טענותינו באופן חד משמעי ומשכנע.

הכרה בפגיעה וקביעת נכות של 60%:

במהלך הוועדה הרפואית של משרד הביטחון, הוצגו כלל הראיות והמסמכים הרפואיים שנאספן. הוועדה בחנה את חוות הדעת הפסיכיאטריות והתעמקה בתיאור המפורט של הסימפטומים מהם סובל א.כ.
א.כ., בליווי עו"ד יעקב אמיר, תיאר את מצבו הנפשי והשפעת הפוסט-טראומה על חייו. ההסברים כללו תיאור של התקפי חרדה, פלאשבקים והקשיים החברתיים והתעסוקתיים שנגרמו לו כתוצאה מהטראומה המתמשכת. בסיום הדיון, התקבלה ההחלטה המיוחלת: משרד הביטחון הכיר בפוסט-טראומה של א.כ. כנכות צמיתה בשיעור של 60%.

 

סוף סוף: זכאות לקצבה, שירותים רפואיים וטיפולי שיקום

בעקבות ההכרה, א.כ. זכאי כעת לקצבה חודשית בגובה של 3,186 ש"ח, לצד טיפולים רפואיים ושירותי שיקום מותאמים לצרכיו. מדובר בתמיכה משמעותית שתסייע לו לשקם את חייו ולחזור לתפקוד מלא ככל האפשר.

מעבר להיבט הכלכלי, הכרה זו העניקה לא.כ. הקלה נפשית עצומה. לאחר שנים שבהן נאלץ להתמודד לבד עם הכאב שבידיעה שאין מי ששותף לסבלו, הוא קיבל סוף-סוף את ההכרה המגיעה לו על תרומתו ושירותו למדינה.

 

איך קיבל נפגע פוסט-טראומה הכרה, תמיכה ופיצוי על פגיעה במהלך שירותו בלבנון
איך קיבל נפגע פוסט-טראומה הכרה, תמיכה ופיצוי על פגיעה במהלך שירותו בלבנון
תמונה של אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר
אודות המחבר - עורך דין משרד הבטחון יעקב אמיר

עורך דין משרד הביטחון יעקב אמיר עוסק מאז שנת 2000 בתחום הייצוג של נכי צה"ל ומשפחות שכולות. בוגר תואר LLB במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים משנת 2004. נשוי ואב לשלושה ילדים. מאמין במתן ייעוץ מקצועי, יחס אישי ואנושי, ושכר טרחה הוגן בהתאם להיקף התביעה.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 138 ביקורות
a2
עורך דין משרד הביטחון גרינברג ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>